Cursus Grip & Glans, een groepscursus voor 55+

Als u ouder wordt, verandert uw situatie. Sommige veranderingen zijn prettig, zoals het krijgen van kleinkinderen en het hebben van meer tijd. Andere veranderingen zijn minder prettig, zoals de achteruitgang van gezondheid, het wegvallen van een vaste dagindeling, of verlies van dierbaren. Door dit soort veranderingen kunt u daarom de behoefte hebben aan nieuwe manieren om grip te houden op uw leven en om uw leven een beetje meer glans te geven.

In de GRIP&GLANS groepscursus bieden we u ondersteuning in het zoeken naar nieuwe mogelijkheden om uw tijd prettiger in te vullen en in het aanleren van vaardigheden om zelf actief bij te dragen aan de glans van uw eigen leven.

Voor wie is de cursus bedoeld

U bent 55 jaar of ouder. Kunt u één of meerdere van de volgende stellingen met ‘ja’ beantwoorden, dan is de GRIP&GLANS groepscursus heel geschikt voor u.

• Ik mis soms mensen en gezelligheid om me heen.                    ja/nee

• Mijn kennissenkring kan wel wat uitgebreider.                            ja/nee

• Ik vind dat ik te weinig leuke bezigheden heb.                            ja/nee

• Ik wil wel iets ondernemen, maar ik stel het steeds uit.              ja/nee

 

Wat kunt u verwachten

Tijdens de bijeenkomsten komen onderwerpen aan de orde die te maken hebben met manieren waarop u het leven wat meer glans kunt geven. Als rode draad door de cursus loopt het gebruik van de zogenaamde GLANS-schijf van vijf, waarbij elke letter van het woord GLANS een schijfje inneemt. De glansschijf is vergelijkbaar met de voedingsschijf. Alleen gaat het niet over gezonde voeding, maar over andere belangrijke ‘voedingsmiddelen’ die mensen nodig hebben om prettig te leven. Concrete onderwerpen zijn:

• positief zijn en blijven;

• initiatief nemen en zelfvertrouwen opbouwen;

• samen met anderen zijn en vriendschap;

• doelen stellen en bereiken;

• persoonlijke sterke punten ontdekken en uitbouwen;

• de positieve kanten van het alleen zijn, dan wel samenzijn ervaren.

 

De cursus bestaat uit zes wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur. Een pauze is inbegrepen, waarin voor thee en koffie wordt gezorgd. De groepen zullen uit ongeveer 10 personen bestaan en worden begeleid door twee ervaren GRIP&GLANS-docenten. De cursus biedt ruimte om ervaringen uit te wisselen en vaardigheden te oefenen. Bij de cursus hoort een mooi uitgevoerde werkmap.

De cursus gaat van start op dinsdag 24 maart 2020 van 14.00-16.30 uur. Overige data zijn 31 maart, 7 + 14 + 21 + 28 april 2020. De cursus vindt plaats op de Korteweg 4 (Multi Functioneel Centrum) in Kampen.

 

Kosten

Deze cursus wordt u kosteloos aangeboden door de gemeente Kampen en is een samenwerking tussen WijZ Welzijn Kampen, OptimaalOud en Impluz.

 

Meer informatie en/of aanmelden

Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met:

Impluz via tel: 0570-604900 mail naar info@impluz.nl of kijk op www.impluz.nl/cursussen of

WijZ Welzijn Kampen via tel. 038-4691500, mail naar info@welzijnkampen.nl of kijk op www.welzijnkampen.nl/cursussen

De cursus start bij voldoende deelnemers. Hierover ontvangt u in de week voorafgaande aan de start een bericht van deelname. Aanmelding is verplicht. Meld u vóór 17 maart 2020 aan via onderstaand formulier.